Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Ovogodišnji INFANT od 25. do 30. juna u Novom Sadu

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra "INFANT" 42. po redu održaće se od 25. do 30. juna na više lokacija.

Ovogodišnji INFANT od 25. do 30. juna u Novom Sadu

U pitanju je međunarodni pozorišni festival koji se razvio iz festivala "Malo pozorje" i koji ujedno predstavlja spoj nesvakidašnje pozorišne interpretacije, neklasičnog glumačkog izražavanja i modernog jezika teatra. INFANT je kreiran sa željom da otvori novi prostor razmene kulturnih vrednosti sa svetom i da svojim postojanjem obezbedi adekvatan kontekst za kreativnu energiju mladih stvaralaca.

Moderni sadržaj urbane kulture, pokazuje nivo naše svesti i kulturnog stanja. Kako se ne mogu kontrolisati privatni mediji, moramo naći adekvatan način da dodatno promovišemo kulturnu scenu. Ozbiljne državne ustanove, institucije i mediji, moraju podržati i braniti projekte od nacionalnog značaja. Ljudi koji su uzeli učešća u ovoj organizaciji su krajnje ozbiljni i to obećava da će ovogodišnji INFANT svojim kvalitetom premašiti prethodni – izjavio je v. d. direktora Bojan Panaotović.

Kvalitetni program festivala predstavila je selektrorka Jelena Kajgo koja je naglasila da je teško opstati u vremenu smanjenih donacija i skromnih srestava, ali da se i pored velikog broja učinjenih kompromisa istinska kultura mora braniti. "I pored limitiranog budžeta, a uz velike napore i dobru volju naših prijatelja i ove godine smo prisutnim gostima spremili bogat sadržaj. Tako će se na repertoaru ovogodišnjeg INFANTA naći mesta za predstave Hamlet, Mrvac dolazi po dragu, ali i za veliki broj alternativnih performansa", rekla je Kajgo.

Na festivalu će  i ove godine biti  tročlani žiri, koji čine reditelji Boris Todorović i Sofija Ristevska kao i pozorišni kritičar Radio televizije Beograd, Slobodan Savić.

Veći deo progama će biti održan u Srpskom narodnom pozorištu dok će se ostatak održati u novosadskom Kulturnom centru i Novosadskom pozorištu.

Ulaznice su već puštene  u prodaju i cena je 500 dinara. Mogu se kupiti na mestima na kojima se predstave održavaju jedan sat pre samog početka predstave na mestu izvođenja, kao i na biletarnici Kulturnog centra Novog Sada svakog dana od 11.00 do 13.00 časova.

Za studente, organizatori su  obezbedili 50 odsto popusta na kupovinu karata.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?